Beenbescherming


LUCAA+ Horse Skin Care is een unieke formule voor het optimaliseren van het microbiële evenwicht op de kootholte (achterzijde vlak boven de hoef). Hier ontstaan vaak huidirritaties en ontstekingen. Een verzamelnaam hiervoor is Mok. Wanneer deze huidirritaties zich uitbreiden naar de rest van het been spreekt men van Rasp. Deze aandoening is pijnlijk voor het paard. Mok tast het onderhuidse weefsel aan en de lymfevaten gaan ontsteken. Dat heet lymfangitis of einschuss. Het been wordt van onderaf dik, pijnlijk en warm en het paard krijgt koorts.

Bij droge mok of erythemateuze dermatitis vertoont de huid in de kootholte verschijnselen van roodheid en schilfers. Bij natte mok of eczemateuze dermatitis is de huid verdikt en is er sprake van vochtig eczeem waardoor korsten in de kootholte ontstaan. Door te bewegen barsten deze korsten en ontstaan er kloven. Bij de meest ernstige vorm van mok of de verruceuze dermatitis is de huid rood en fel verdikt met plooien. De korsten zijn zeer hard en dik. Meestal zal het paard ook kreupel gaan lopen. LUCAA+ Horse Skin Care optimaliseert het microbiële evenwicht van de kootholte waardoor de gevoelige huid op natuurlijke wijze weerstand kan bieden tegen invloeden van buitenaf. De toevoeging van Sesamolie geeft ook een extra zon beschermende factor voor de kootholte.

Artikelnummer : 8719128120904

Beenbescherming
 

Gebruiksaanwijzing

Verwijder modder en vuil met lauw water en droog de huid goed af. (Eventueel met een Föhn) Spray licht op de droge kootholte. Voor het beste resultaat 3 tot 4 keer per week herhalen. Raadpleeg bij constatering van Mok altijd uw dierenarts.


Samenstelling

  1. Water
  2. Micro-organismen
  3. Sesamolie

Verpakking

  1. Spray – 300ml
  2. Zalf – 1kg

Aanbevelingen

Schudden voor gebruik. Niet gebruiken in combinatie met andere producten. Vermijd contact met ogen. Bewaren op een droge plaats tussen de 10°C & 35°C en buiten bereik van kinderen.


Dit product is gecertificeerd

sdkCruelty-free & VeganRecyclable
[ratings id=”1372″]

Volgen ons op sociale netwerken