Pijpreiniger voor stallen


Een volwassen paard dat onbeperkt kan drinken, verbruikt 25 tot 30 liter water per dag. Bij zware arbeid zelfs 60 tot 80 liter. Laat een paard nooit direct drinken als hij nog erg warm of buiten adem is. Verslikken en zelfs koliek kunnen het gevolg zijn. Let op met te koud water in de winterperiodes. Vooral water van slechte kwaliteit kan zorgen voor problemen bij paarden. Een slechte waterkwaliteit leidt tot verminderde voeropname en gezondheidsproblemen. Goed drinkwater is essentieel voor paarden. Laat daarom regelmatig het drinkwater controleren. Vooral bij opgepompt water kan de kwaliteit sterk fluctueren. Een te hoog ijzergehalte, is zeer schadelijk en kan leiden tot ernstige gevolgen voor de gezondheid.

In waterleidingen wordt altijd een bio film gevormd waarin pathogene (slechte) bacteriën zich goed voelen. Door aanwezigheid van vocht, voeding (organische verontreiniging) en temperatuur. Hierdoor kan de bio film ongehinderd verder groeien. De pathogene worden vervolgens ongemerkt door het paard opgenomen. LUCAA+ Waterworks Cleaner reinigt de leidingen door middel van de flush techniek.

Artikelnummer : 8719128120973

Pijpreiniger voor stallen

Gebruiksaanwijzing

Deze handeling vereist technische kennis, vraag uw distributeur om een specialist indien nodig. Verzeker u ervan dat tijdens het proces de aftappunten niet kunnen worden gebruikt.

Koppel de watertoevoer los bij de inkomende hoofdleiding en laat het leidingsysteem leegstromen. Sluit een opvoerpomp aan op de hoofdleiding. Voeg 1l LUCAA+ Waterworks Cleaner toe aan 10l handwarm water, vul de waterleiding, en ontlucht bij elk aftappunt. Laat vervolgens de leiding gedurende 12 uur onder druk staan. Daarna afkoppelen en het leidingsysteem laten leegstromen. Vervolgens bij elk aftappunt goed doorspoelen met liefst heet water om alle verontreiniging te verwijderen. Vervolgens het systeem weer aansluiten op de hoofdleiding en nog een keer spoelen.


Samenstelling

  1. Water
  2. Micro-organismen
  3. Oppervlakte-actieve stof

Verpakking

  1. Jerrycan – 5l

Aanbevelingen

Schudden voor gebruik. Niet gebruiken in combinatie met andere producten. Vermijd contact met ogen. Bewaren op een droge plaats tussen de 10°C & 35°C en buiten bereik van kinderen.


Dit product is gecertificeerd

sdkCruelty-free & VeganRecyclable
[ratings id=”1372″]

Volgen ons op sociale netwerken