Mastitispreventie bij melkkoeien


ANNAA+ Optimum Spray heeft een preventieve werking tegen Mastitis. Mastitis is een andere benaming voor uierontsteking. De aandoening is een van de meest voorkomende in de melkveehouderij. Mastitis is nadelig voor de melkproductie en melkkwaliteit, en daardoor een kostbare aandoening. Voor de koe is mastitis bovendien erg pijnlijk. Het is daarom belangrijk de infectiedruk zo goed mogelijk onder controle te houden. Mastitis ontstaat bijna altijd door een bacteriële infectie. Hygiënisch werken is daarom belangrijk bij het voorkomen van deze aandoening.

De behulpzame micro-organismen introduceren een gezond en natuurlijk microbieel evenwicht rondom de melkkanalen. Hierdoor wordt de kans op een pathogene besmetting aanzienlijk gereduceerd.

Artikelnummer : 8719128120102

Mastitispreventie bij melkkoeien

Gebruiksaanwijzing

Zorg dat de uiers en spenen goed schoon zijn bij het begin van elke melkbeurt. Melk de eerste stralen uit: dit stimuleert enerzijds het “loslaten” van de melk waardoor het dier sneller uitmelkt en daarnaast laat dit toe om de melk visueel te controleren op eventuele afwijkingen. Voorkom besmetting tijdens het melken. Melk de dieren met mastitis als laatste. Melk van een besmet dier kan de infectie gemakkelijk overbrengen.

Spray na het melken licht de uiers en spenen met ANNAA+ Optimum Spray.

Zorg bij het droogzetten ervoor dat u de spenen goed reinigt en ontsmet voordat u een droogzetter en/of teat sealer inbrengt. Spray de spenen licht met ANNAA+ Optimum Spray na het inbrengen van de droogzetter en/of teat sealer. Controleer de eerste dagen na droogzetten op melk uitliggen en afwijkingen aan de uier. Zorg voor een goede stalhygiëne: schone, droge ligbedden vermijden dat de uier en spenen in contact komen met ziekmakende bacteriën (pathogene). Let de laatste week voor afkalven op melk uitliggen: Is dit het geval, dan is het verstandig de koe op de gebruikelijke manier te melken. Vermijd zucht in de uier rondom het afkalven door een goed droogstandsrantsoen. Zucht verhoogt namelijk het risico op mastitis.


Samenstelling

  1. Water
  2. Micro-organismen

Verpakking

  1. Spray – 500ml

Aanbevelingen

Schudden voor gebruik. Niet gebruiken in combinatie met andere producten. Vermijd contact met ogen. Bewaren op een droge plaats tussen de 10°C & 35°C en buiten bereik van kinderen.


Dit product is gecertificeerd

sdkCruelty-free & VeganRecyclable
[ratings id=”1133″]